Personal

Flunssaa ja 2021 toiveita

Huomenna on jo ystävänpäivä ja maanantaina mun synttärit! Aika menee niin sairaan nopeasti, juurihan vuosi vaihtui ja kohta onkin jo kevät. Miten paljon voi aurinko ja päivän piteneminen piristääkään, olen ihaillut auringonpaistetta ikkunasta usempana päivänä. Ulkona en tosin juurikaan ole käynyt viimeisen 1,5 viikon aikana, sillä sairastuin flunssaan jo viime viikon perjantaina ja siitä asti olen viettänyt kaiken ajan lähinnä kotona peiton alla sohvan ja sängyn välillä vuorotellen. Koronatestissä kävin jo heti maanantaina ja onneksi tälläkin kertaa tulos oli negatiivinen. Olen katsellut mm. kymmeniä jaksoja Discovery+ rikossarjaa Murhaaja kotonani ja sen lisäksi kahlasin läpi kaikki uusimman Iholla -kauden jaksot. Sanotaanko, että alkaa olemaan pikkuhiljaa kiintiö täynnä ja alkaa kaipaamaan muutakin tekemistä kuin vaan kotona makaamista. 😅

Tässä lepäillessä olen kerennyt miettimään hyvin omia toiveita vuodelle 2021. Ehkä on syytä tehdä pieni tiivistys viime vuodesta ensin tässä välissä?

Viime vuosi oli omalle mielelleni kaiken kaikkiaan kamala pandemian takia, olen kärsinyt alavireisyydestä ja ajoittain hyvin rajustakin ahdistuksesta kokiessani ylitsevuotavaa voimattomuuden tunnetta näistä voimassa olevista olosuhteista. Ylipäätään on ollut haastavaa löytää motivaatiota tehdä mitään kun tulevaisuus on tuntunut hyvin epävarmalta ja sosiaaliset taidot ovat menneet ruosteeseen sattumanvaraisten kohtaamisten puuttuessa lähes kokonaan. Usko on meinannut loppua jo moneen otteeseen ja monet itkut on itketty muistellessa aikoja kun kaikki oli vielä normaalia.

Vuoden 2020 maaliskuussa pääsin onneksi vihdoin terveyshuolien helpottaessa takaisin liikunnan pariin ja sain rakennettua itselleni elämän, jossa suuressa osassa oli ruokaan ja liikuntaan panostaminen. Olen treenannut systemaattisesti 5-7 kertaa viikossa ja löytänyt taas liikunnan ilon ja se on tuntunut ihan mielettömältä. Salilla käyminen on ollut kaiken tämän keskellä henkireikä ja keino saada onnistumisen tunteita sekä tietysti pitää huolta omasta kehosta. Rakastan treenaamista ja sali sekä lenkit ovat taatusti ainoita hetkiä kun keskityn täysillä nauttimaan hetkestä ja unohdan koko pandemian hetkeksi, ihan parasta terapiaa!

Olen myös opetellut rauhoittamaan hetkiä joina on ollut hyvin vaikea kiinnittyä nykyhetkeen ja olla läsnä. Meditoiminen on toiminut hyvin ensiapuna näinä hetkinä. Olen työstänyt toimintamallejani, jotka ovat hankaloittaneet tai vähentäneet iloa omassa elämässäni. Vuosi 2020 oli kaikesta huolimatta isojen oivallusten vuosi ja tunnen itseäni taas paremmin kuin aiemmin tunsin.

Mitä ne toiveet sitten vuodelle 2021 ovat?

– Haluan pysyä kiinni liikunnassa ja omasta kehosta huolehtimisessa sitä yhtään pakottamatta.
– Lupaan pitää itsestäni huolta parhaalla mahdollisella tavalla ja tehdä mahdollisimman paljon asioita, jotka tuottavat itselleni iloa. Haluan löytää lisää asioita, joista oikeasti tykkään ja joista nautin. Viime vuonna tuntui kaiken keskellä, että en edes tiedä mistä tykkään tai mitä haluan tehdä. Aion ottaa reilusti aikaa muistuttaakseni itselleni mitä nämä edellä mainitut asiat ovat ja kokeilla aktiivisemmin uusia asioita, jotta voisin löytää lisää itselleni iloa tuovia asioita.
– Ylipäätään selfcare kaikissa mahdollisissa muodossaan tulee näyttelemään isoa osaa tämän vuoden osalta ja siihen aion keskittyä.
– Lisäksi aion harjoitella olemaan itselleni armollisempi, sitä olen tehnyt jo pidemmän aikaa, mutta tavat istuvat tiukassa joten harjoittelu jatkukoon. 🤓

Mukavaa viikonloppua 💕

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *