Personal

Kesäloman jälkeiset fiilikset

Huh kuinka nopeasti aika kuluu. Tuntuu, että juuri vasta iloitsin keväästä ja nyt kesä alkaakin olla jo lopuillaan. Lomailin tänä kesänä neljä kokonaista viikkoa ja täytyy kyllä sanoa, että teki hyvää. Ennen kesälomaa tein koronan vuoksi nelipäiväistä työviikkoa ja tosiaan työskentelin kotoa käsin useamman kuukauden, joten kesälomafiiliksen saaminen osoittautui hieman haastavaksi. Tämä johtui oman teoriani mukaan siitä, että vapaa-aika ja työaika olivat sekoittuneet toisiinsa jo pidemmän aikaa, joten koti ei varsinaisesti ole ollut mikään rentoutumispaikka useampaan kuukauteen. Onneksi tästä pääsin kuitenkin varsin nopeasti yli ja sitten kesäloma alkoi tuntua lomalta eikä normaalilta etätyöpäivältä. 😅

Aloitin lomani niin aikaisin kesällä, että suurin osa kavereista oli vielä töissä, mutta K:n kanssa onnistuttiin ajoittamaan lomat samalle ajalle, joten oli mukava kun oli mahdollisuus keksiä tekemistä yhdessä. Kahdelle ensimmäiselle viikolle sattui aivan täydelliset säät; Auringonpaistetta ja lähes +30 lämmintä. Otettiin aurinkoa, grillailtiin ja lähinnä tehtiin mitä huvittaa. Lomafiilikseen pääsi ihan hyvin kun ensimmäiseksi suunnattiin K:n perheen mökille, jossa tosiaan oli mahdollisuus viettää aikaa luonnon helmassa ja hieman Helsinkiä rauhallisemmassa ympäristössä. Vietin yhden lomaviikoista Tampereella.

Yleisesti loman tekemisiä voisi tiivistää niin, että treenasin paljon, ulkoilin sekä vietin aikaa perheen ja ystävien kanssa. Katsottiin K:n kanssa jonku verran leffoja ja luin lähes päivittäin. Käytiin Kiasmassa ja äidin kanssa nautittiin hänen loman alkamisen kunniaksi lounas, josta ei kerrankin ollut kiire mihinkään. Tavoite oli välttää ylimääräistä etukäteen suunnittelua sekä tiukkojen aikataulu ja niiden sijasta pyrkiä kuuntelemaan omaa mieltä ja kehoa. Mielestäni parasta lomassa oli ajoittainen ajantajun hukkaaminen, positiivisimmalla mahdollisella tavalla. Se kertoo siitä, että olen ainakin ajoittain pystynyt päästämään irti.

Loman loputtua ajatus on, että olisin voinut jatkaa vielä lomailua vaikka toisen kuukauden putkeen, mutta kyllä tuossakin ajassa sai varsin hyvin unohdettua työhön liittyvät ajatukset. Viimeinen viikko taas meni pitkälti siihen, että työt alkoivat pyöriä jo päässä ja unet jäivät sen vuoksi aika surkeiksi. Kai se useimmilla menee niin, että loppu lomasta alkaa jo jollain tavalla valmistautumaan työhön paluuseen ja itselläni se näkyi juurikin hankaluutena levätä tiettyjen työhommien pyöriessä päässä erityisesti illan vaihtuessa yöksi. Kesäloman ja tuon nelipäiväisen työviikon aikana vapaa-ajan arvostus ja arvo nousivat omissa ajatuksissa aiempaa korkeammalle ja olisihan se mieletöntä lomailla pidempäänkin kuin 5 viikkoa vuodessa. Ylipäätään jotenkin tuntuu, että arvostan omaa aikaa ja vapautta tehdä mitä haluan vuosi vuodelta enemmän ja enemmän. Noh, kuitenkin, tässä on nyt sitten viime viikko ja tämä viikko on koitettu parhaamme mukaan orientoitua takaisin työn pariin. Käväisin viime viikolla jo toimistolla muutamana päivänä ja tarkoitus olisi nyt sitten käydä useammin toimistolla, ihan vain sen vuoksi, että työ ja vapaa-aika pysyisivät selkeämmin erillään.

Ihanaa viikkoa ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *