Interior

Keittiön tuolien kunnostusprojekti

Kirjoittaessani kuuntelin:


Ruokatuolien valitseminen on osoittautunut tähänastisen sisustusprojektimme haastivimmaksi osaksi. Ihastuin kuitenkin jokin aika sitten uudelleen 80-luvulta tuttuihin Venetsia-tuoleihin. Tuolit miellyttävät omaa silmääni erittäin kovasti ja bonuksena vielä nostalgiset fiilikset, jotka tuolit tuovat mukanaan, sillä meillä oli lapsuudessani samanlaiset tuolit!


Löysin sinnikkään Tori.fi ja facebookin kirppareiden selaamisen jälkeen viisi tuolia, jotka haimme kotiin viime viikolla. Myynti-ilmoituksen mukaan tuolit olivat hyvässä kunnossa, mutta niiden todellinen kunto osoittautui paikan päällä huomattavasti kuvausta heikommaksi. 😬 Jalkojen kromipinnat olivat hapettumien ja ruosteen peitossa koko pituudelta. Pinta ei kuitenkaan ollut rikki, joten päätimme napata tuolit mukaan ja kokeilla josko onnistuisimme palauttamaan ne entiseen loistoonsa kotikonstein. Olen aina nauttinut remontoinnista ja tällaisista pikkuprojekteista, joten lähdin jo kotimatkalla etsimään netistä parhaita vinkkejä hapettumien ja ruosteen poistoon.

Ensimmäiseksi kotona kokeilin valkoviinietikalla käsittelyä. Kastelin rätin valkoviinietikassa ja kävin rungon huolellisesti läpi kokonaisuudessaan. Pinta kuitenkin kaipasi vielä tujumpaa käsittelyä, joten hain Clas Ohlsonilta Autosol kromitahnan. Tahnan lisäksi tähän projektiin tarvitsee suojakäsineet, karhunkielen ja pyyhkeen tahnan levittämiseen sekä pinnan kiillottamiseen. Projektia varten leikkelin pienemmiksi paloiksi pyyhkeen, joka oli muutenkin jo elinkaarensa loppupäässä.


Stepit kromatun rungon kunnostamiseksi

 • Levitä tahna tuubista kiillotettavalle pinnalle
 • Hiero tahna pinnalle voimakkaasti pyörivin liikkein ja lisää tahnaa tarvittaessa
 • Hapettumat, jotka olivat tässä vaiheessa jäljillä näyttivät pienen pieniltä vesipisaroilta, joten kävin pinnan läpi karhunkielellä niiltä osin kun tarvitsi, jotta sain pinnan tasaiseksi
 • Lisää tahnaa tarvittaessa ja kiillota pinta puhtaalla pyyhkeellä
 • Valmis! 👌


Lopuksi puhdistin puu- ja rottinkiosat huolellisesti kostealla pyyhkeellä ja suihkutin suihkupullolla hieman kosteutta tuolin rottinkiosiin. Aikaa projektiin kokonaisuudessaan kului noin 4 tuntia. Pakko sanoa, että lopputulos on mielettömän hyvä ja tuolit ovat kuin uudet. Vitsi miten rakastan lopputulosta enkä malta odottaa, että saamme ottaa tuolit käyttöön uudessa kodissa!

Olen itse viime päivinä kokenut voimakasta ahdistusta tilanteesta, joka koronaviruksen myötä ympäri maailmaa on meneillään, enkä aio sitä tässä sen enempää kommentoida, mutta haluan vain toivottaa muillekin rauhaa ja jaksamista tässä kummallisessa tilanteessa. ❤️

2 Comments

 • Äiti

  On kyllä söpöt. Ja kyllä, niin nostalgiset.
  Tilanne on kyllä haastava ja herättää varmasti monia huolia. Yhdessä kuitenkin selvitään.
  Mukavaa päästä näkemään uusi koti pian. #äitimuuttokuormanmukana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *