Interior

Uuden asunnon tyyli

Kirjoittaessani kuuntelin:


Kuten jo kirjoitinkin, niin meidän muutto ekaan yhteiseen kotiin on 1.4.2020(!!). Olen aina ollut tarkka omasta kodista, kaikille tavaroille on omat paikat ja omistan mahdollisimman vähän mitään. Siivoan päivittäin ja yleisesti nautin järjestyksestä. Useimmat varmaan kuvailisivat minimalistiksi, nautin siitä, että tiedän mitä omistan ja hankin asioita (useimmiten!) harkiten. Toki oon muuttanut niin usein elämäni aikana, että hieman pakostakin on tullut tavaroita karsittua tasaisin väliajoin.

Kun on asunut yksin Helsingin keskustassa niin tilaa ei ole ollut liikaa, joten olen aivan super innoissani nyt kun pääsen vihdoin sisustamaan oikein “kunnolla”, ilman, että tilan koko automaattisesti jo itsessään toisi rajoitteita. Nykyisessä asunnossani Punavuoressa on 35 neliötä, joten keskustassa sijaitsevaksi yksiöksi se ei edes ole niin pieni kuin suurin osa yksiöistä käsitykseni mukaan on. Se on sanottava, että olen pitänyt tästä asunnosta todella paljon, neliöt on käytetty viisaasti ja sijainti on mitä mainioin. Ajatus uuden asunnon sisustuksen suhteen on tällä hetkellä se, että myyn vanhat kalusteet pois ja sitten hankimme mahdollisuuksien mukaan käytetyt tai uudet tilalle.

Ennen kuin edes olimme löytäneet tuota uutta asuntoa, olin jo koonnut Pinterestiin tauluja siitä millaisen sisustuksen tulevaan yhteiseen kotiimme haluaisin. K:lla on hyvä maku, mutta sisustaminen ei ole varsinaisesti mikään hänen sydämenasiansa, joten saan onnekkaana vapauksia toteuttaa sisustusta aika pitkälti oman maun mukaan. Toiveena oli vain, että asioiden täytyy olla myös käytännöllisiä, ja siihen uskon ainakin tällä hetkellä pystyväni. 😅

Kuten sanottu, rakastan sisustamista ja asioiden sovittamista yhteen. Viihdyn tunteja ja tunteja erilaisia huonekaluja, inspiraatiotauluja tai asuja selaillen, se on aina tuonut minulle iloa, jopa sairastelun keskellä. Tuntuu, että mitä pidempään näitä asioita tutkiskelen, sitä inspiroituneemmaksi tulen. En edes halua ajatella kuinka monta tuntia tai pikemminkin päivää oon käyttänyt esimerkiksi sisustuksen miettimiseen netissä selaillen ja sivulta sivulle pomppien!

Inspiroidun valtavasti tiloissa, joissa kerrostetaan rohkeasti, eikä kaikki ole niin suoraviivaista. Oon aina ihaillut hieman hotellimaisesta vibaa sisustuksessa ja tässä tulevassa kodissa haluaisin esimerkiksi valaistuksen kautta saada kotiin sellaisen fiiliksen, että kaikki asiat on mietitty loppuun asti. Tuntuu, että lähes poikkeuksetta aiemmissa kodeissa, joku on aina ollut kesken, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Verhot ovat esimerkiksi asia, jolla voi mielestäni vaikuttaa sisustuksen lisäksi myös asunnon akustiikkaan, joten olisi toiveissa löytää vihdoin verhot makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen. Haaveilen myös siitä, että olohuoneen seinälle saataisiin jonkinlainen suuri pala taidetta. Yleisesti toiveissa on saada aikaiseksi huoliteltu koti, joka tuntuu siltä, että se on tehty juuri meitä varten ja jossa viihdytään sitten ainakin vuoden ajan.

Makuni on muuttunut tässä parin vuoden aikana hieman, joten on ihanaa saada miettiä nyt alusta asti kaikki puhtaalta pöydältä. Viime vuosi oli todella rankka ja epäonninen monella tavalla ja liitän muistot kokemuksista (sekä ikävät että positiiviset) vahvasti ympäristöön ja usein jopa tavaroihin, joten senkin puolesta on ihanaa saada karistaa nämä vanhat asiat matkasta ja aloittaa alusta.

Nykyisin sisustuksessa minua kiehtoo todella paljon pehmeämpi muotokieli. Värimaailma tulee edelleen olemaan rauhallinen ja pehmeä. Materiaaleista tällä hetkellä eniten kiinnostavat sametti ja “teddy” tyyppiset materiaalit, esimerkiksi nojatuoleissa. Toiveissa olisi löytää samettinen sohva ja sängynpääty. Alla hieman ajatustani uuden asunnon tyylistä Pinterestin inspiraatiokuvien muodossa.

Kuvat ovat Pinterestistä, en omista kuvia enkä kuvien oikeuksia. Kuvaa klikkaamalla pääset alkuperäiseen kanavaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *